El vicepresident en funcions, Pere Aragonès, ha elogiat els esforços que s’han fet en tos els àmbits, especialment en el sanitari, quan fa un any del primer cas diagnosticat de covid a Catalunya. Aragonès ha reconegut que “ha estat un any duríssim. Per a molts, el pitjor de les nostres vides”. Tot i això, ha volgut fer èmfasi que “la pandèmia no s’ha acabat” i que “caldrà seguir fent esforços sanitaris, econòmics i socials fins a aconseguir la immunitat de grup“.

“Necessitem moltes més vacunes”

En un acte a l’Hospital Clínic amb la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, el vicepresident també ha reclamat la necessitat de disposar de més vacunes de la covid. “Necessitem moltes més vacunes”, ha reclamat. Assegura que fa setmanes que reclamen “a les administracions competents”, en aquest cas l’Estat espanyol, que resolgui els retards de subministrament que s’estan produint. Vergés ha estat més contundent: “El Govern espanyol té una responsabilitat molt clara. Li toca lluitar perquè tinguem totes les dosis aquí”.

Vergés: “La quarta onada no és descartable”

Pel que fa a la situació epidemiològica actual, Vergés alerta: “Fa dies que tenim un estancament, la baixada és molt petita i augmenta el risc de tenir un rebrot les properes setmanes“. En aquest context, la consellera de Salut en funcions assegura que “la quarta onada no és descartable”. Vergés ha dit que aquest dijous el Procicat decidirà quines mesures continuen vigents la setmana vinent. “Donar aire és important”, ha dit en referència a la tesi d’Argimon, però tenint en compte el que pugui passar les properes setmanes.

La consellera també ha negat que les eleccions del 14 de febrer siguin les responsables de la frenada en el descens de la tercera onada. “No ho podem atribuir a una sola causa”, ha assegurat.