El confinament pel coronavirus continua i encara s’allargarà uns dies, però s’acosta la Setmana Santa 2020 i la tradició de les mones de Pasqua, que aquest any haurà de ser una mica diferent. 40 pastisseries ofereixen mones de Pasqua a domicili a Barcelona, amb la campanya que ha engegat el Gremi de Pastisseria “Cap nen sense mona”, amb més de 200 pastisseries de Catalunya en total.

En aquest mapa interactiu pots trobar totes les pastisseries de la ciutat que se sumen a oferir el servei de mones a domicili a Barcelona perquè el dia de la mona, Dilluns de Pasqua, pugui celebrar-se també aquest any. Els pastissers pretenen així minimitzar les pèrdues, que creuen que poden arribar a superar el 50 %. També hi ha altres iniciatives com oferir mones de Pasqua per internet o hi ha qui ha preferit tancar aquests dies.

Més mones que mai, una altra campanya de mones a domicili a Catalunya

Una altra iniciativa és la de “Més mones que mai”, d’una cinquantena de pastissers i mestres xocolaters d’arreu de Catalunya, que han creat un mapa a través de Google Maps al qual es poden adherir les pastisseries que vulguin oferir mones de Pasqua a domicili. Han obert un compte d’Instagram per poder mostrar les diverses mones que ofereixen. Consulta el mapa de la campanya.

mones de pasqua

Com fer una mona de Pasqua a casa?

Si prefereixes aprofitar el confinament per fer la teva pròpia mona de Pasqua, t’ho posem fàcil. Et proposem una recepta de la mona de Pasqua per fer amb nens i a casa amb els consells d’un pastisser (vídeo). Atreveix-te amb el pa de pessic i la trufa i celebra el dia de la Mona 2020!