El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s’ha mostrat partidari de flexibilitzar part de les restriccions anticovid, vigents fins aquest diumenge, 28 de febrer. Durant la roda de premsa per actualitzar l’estat de la vacunació a Catalunya, Argimon ha opinat que “s’ha de donar aire“.

El secretari de Salut Pública no ha volgut especificar si aquesta possible flexibilització beneficiaria a la mobilitat de la població, al comerç, a la restauració o a altres col·lectius afectats per les mesures. “L’expressió donar aire és a qui no té aire, aquí cadascú pot interpretar el que cregui“, ha dit.

En tot cas, ha aclarit que els propers dies es decidirà si es prorroguen les restriccions actuals o s’opta per un relaxament. “Comencem demà les converses i a posar els números sobre la taula”, ha dit. Ha remarcat que la decisió no depèn només d’ell, sinó que és “una de les persones que informa” i que la necessitat de “donar aire” és la seva opinió personal. Precisament, els metges d’UCI han expressat aquest dimarts que senten “terror” davant d’un possible relaxament de les restriccions.