Estelada al Camp Nou del Barça

La mobilització de Tsunami Democràtic al Camp Nou amb motiu del partit entre el FC Barcelona i el Reial Madrid ha fet parlar les darreres setmanes. Des que el moviment anunciés una protesta el dia del clàssic per rebutjar la sentència del procés, s’han anat coneixent alguns detalls de l’acció i també del desplegament policial, tot i que encara hi ha incògnites sobre què farà el Tsunami durant el partit.

Aquest moviment ha animat a envoltar el Camp Nou des d’hores abans de l’inici del matx. Els Mossos d’Esquadra ja han comunicat que la màxima prioritat és garantir la normalitat del clàssic i que, per tant, es pugui disputar sense incidents. Tsunami ha dit que la intenció no és que el partit se suspengui.

L’ampli dispositiu de seguretat començarà des de primera hora del matí i el formarà la policia catalana i agents de seguretat privada, amb uns 3.000 agents que vetllaran perquè equips i públic puguin entrar al recinte esportiu. Si no passa “cap cosa extraordinària”, la Policia Nacional no intervindrà en cap cas.

Afectacions en la mobilitat

L’acció està convocada a les 16 h i distribuirà els manifestants en quatre punts als voltants del Camp Nou, segons el lloc de procedència de cadascun. Això comportarà afectacions a la mobilitat. Per això, els Mossos i la Guàrdia Urbana treballaran, de conjuntament, per regular el trànsit al voltant del recinte, amb la possibilitat que hi hagi talls ocasionals. TMB recomana desplaçar-s’hi en transport públic, després del reforç en el servei de bus i metro.

Preocupació veïnal

Els veïns dels entorns del Camp Nou s’han mostrat molt preocupats davant la convocatòria del Tsunami Democràtic, i la coincidència amb el partit. En aquest sentit, asseguren, tenen molta incertesa “sobre si algú té interès en aprofitar el partit i la convocatòria per a altres coses”, recalca Ana Ramón, presidenta de l’Associació de Veïns Camp Nou.

Davant del fort dispositiu policial previst, demanen tota la previsió possible: “Hem transmès a la Guàrdia Urbana que retiri els sacs amb runa d’obres particulars i que vigilin que els bars propers a l’estadi no venguin ampolles ni begudes en gots de vidre”, apunta Ana Ramón, presidenta de l’AV Camp Nou.

Menys entrades venudes

El Barça creu que alguns entorns han volgut exagerar la perillositat d’aquesta acció. El portaveu del club, Josep Vives, ha dit que enguany s’han venut menys entrades que en anteriors clàssics per aquest clima creat. Malgrat tot, des del FC Barcelona defensen la compatibilitat entre la competició i la llibertat d’expressió. A més, neguen cap contacte amb Tsunami Democràtic per evitar la protesta.

L’acció anunciada de Tsunami i les mobilitzacions postsentència provocades a partir del 14 d’octubre van obligar a ajornar el partit entre el Barça i el Madrid, inicialment previst per al 26 d’octubre. Finalment, els dos clubs van decidir jugar el clàssic el 18 de desembre.

Les protestes al Camp Nou, en directe a betevé

Diversos equips de betevé seguiran tot el que passi a les proximitats del Camp Nou. A partir de les 16 h es farà un informatiu especial a la televisió, a la web i a les xarxes socials, amb equips desplegats al voltant del recinte per explicar tot el que hi passi. El programa s’allargarà, com a mínim, fins a les 21.30 h.