Mesura pionera als jutjats per evitar els robatoris amb força a l’interior de vehicles. Si fins ara s’havien imposat ordres d’allunyament del metro pels carteristes multireincidents, ara, a petició dels Mossos d’Esquadra, un jutge ha imposat per primera vegada una ordre d’allunyament de pàrquings públics i privats de Nou Barris a un lladre per alt risc de reincidència. 

Es tracta d’una home de 19 anys que té prohibit apropar-se a pàrquings d’aquest districte a menys de 50 metres. La policia el relaciona amb més de 100 robatoris que va cometre a l’interior de vehicles que estaven estacionats en pàrquings privats. Aprofitava la creença dels propietaris de mantenir els objectes més ben guardats dins el pàrquing, per robar-hi i endur-se objectes de valor com ara navegadors GPS o targetes de crèdit.

Tres vegades detingut

Els Mossos el van detenir per primera vegada l’11 de novembre i aleshores el van relacionar amb múltiples fets a Nou Barris. Ara bé, després l’home, segons la policia, va continuar delinquint però es va traslladar al districte d’Horta-Guinardó, concretament a la zona de la Vall d’Hebron. Els Mossos el van tornar a arrestar el 24 de novembre i, posteriorment, el van aconseguir relacionar amb sis robatoris més que s’havien produït en dies diferents, dos dels quals sobre el mateix vehicle.

Mossos

Finalment, el van tornar a detenir aquest 11 de desembre en una operació conjunta amb la Guàrdia Urbana. El mateix dia, la policia va escorcollar el seu domicili i hi va trobar diversos objectes presumptament obtinguts de la seva activitat delictiva o que podien ser utilitzats per cometre robatoris com ara documentació, targetes bancàries o dispositius de conducció elèctrica (Taser).

El jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs i li va imposar una ordre d’allunyament pionera a través del qual té prohibit entrar als pàrquings públics i privats de Nou Barris. A principis d’octubre, els Mossos també van arrestar nou persones especialitzades a robar amb força a interior de vehicles en un aparcament públic del barri de Gràcia.