Els Mossos d’Esquadra diuen que la màxima prioritat del dispositiu policial pel clàssic d’aquest dimecres és que el partit es disputi amb normalitat i que tant els jugadors del FC Barcelona i el Reial Madrid, com els àrbitres i el públic, puguin accedir al Camp Nou sense problemes. Ho ha dit l’inspector Lluís Miquel Venteo, cap del dispositiu dels Mossos d’Esquadra, després de la reunió de seguretat que ha mantingut la policia catalana amb la Guàrdia Urbana, la seguretat privada de l’estadi i el Servei d’Emergències Mèdiques.

La trobada ha servit per coordinar l’ampli dispositiu que hi haurà davant la protesta que Tsunami Democràtic ha convocat als voltants del camp. Venteo ha assegurat que “els desplaçaments estan garantits i que es faran amb escorta policial”, un fet que ha reiterat que és habitual. L’inspector no ha concretat la ruta que seguiran i no ha negat que hi pugui haver talls de trànsit puntuals. També ha dit que la mobilitat es treballa en coordinació amb la Guàrdia Urbana.

No preveuen demanar suport al CNP

En total, en el dispositiu hi participaran 3.000 agents, entre mossos i agents de seguretat privada. La policia catalana no ha detallat com es distribuiran aquests efectius, però ha assegurat que en tenen “suficients” i que per tant “no està previst” demanar suport al Cos Nacional de Policia (CNP), si no hi ha “cap cosa extraordinària que ara mateix no preveiem”.

El dispositiu s’activarà a primera hora del matí i anirà en augment a mesura que passin les hores i s’acosti l’inici del clàssic.

Els Mossos ja van avançar que consideraven que la invasió del camp era “no probable però sí possible”. Per això, han insistit que el desplegament s’ha dissenyat per donar resposta als imprevistos que puguin sorgir de “la manera més ràpida i àgil possible”. Per això, s’han fet diversos simulacres implicant la seguretat privada del FC Barcelona, que es fa càrrec de garantir la normalitat a l’interior del camp.