Valverde sap que el clàssic és un partit diferent i que sempre es mira amb molts ulls el Barça-Madrid. L’entrenador blaugrana creu que l’enfrontament arriba en bon moment per a tots dos equips i que, pel fet d’estar empatats a punts al capdavant de la taula, “aquest clàssic té un punt més de transcendència perquè qui guanyi farà un pas endavant”. De fet, el Barça lidera la Lliga perquè té una diferència de gols millor que no pas el Reial Madrid.

Un clàssic és un clàssic

Tot i que aquest Barça-Madrid és diferent per l’ajornament del matx i per les protestes de Tsunami Democràtic, Ernesto Valverde ha destacat que els jugadors i ell mateix estan centrats “exclusivament en el partit”. Sobre el favoritisme dels blaugrana, que en els últims anys sembla que tinguin la mida agafada al Madrid, el tècnic ha destacat que els blancs acostumen a jugar bé al Camp Nou i que, com sempre, serà un partit difícil. El fet de jugar-se dos mesos després del que estava previst inicialment no fa variar gaire les coses perquè “tot està molt igualat”.

Valverde clàssic igualat
@FCBarcelona

Valverde parla de noms propis

Valverde ha descartat pràcticament a Arthur

per al partit d’aquest dimecres al Camp Nou i ha assenyalat que serà especial per a aquells que encara no n’han disputat cap, com són els casos de Frenkie de Jong, Ansu Fati o Carles Pérez. El tècnic té clar que serà un partit molt diferent i que tant els jugadors com els entrenadors viuen amb passió el partit. “El clàssic té unes connotacions especials i un ritme especial. Es juga a un altre nivell i es nota des que estàs al túnel de vestidors”, ha dit l’entrenador del FC Barcelona. A la pregunta de si és molt important frenar a Benzema, Valverde té clar que el francès “està fent una gran temporada, fa gols amb facilitat i  és important tenir-lo controlat”.