Els Mossos d’Esquadra estan convençuts que el clàssic Barça-Madrid de dimecres 18 d’octubre es podrà disputar amb normalitat. No tenen, diuen, “cap element objectiu” que els faci pensar el contrari. Conscients, però, de la protesta que Tsunami Democràtic ha convocat als voltants, la policia  catalana està preparant un ampli dispositiu que sobretot haurà de fer front als problemes de mobilitat.

D’això se n’ocuparà bàsicament la Guàrdia Urbana, que el mateix dia activarà el seu centre de comandament i farà desviaments per redirigir el trànsit. La recomanació principal, en aquest sentit, és utilitzar el transport públic o anar a peu fins al Camp Nou.

Pel que fa als accessos, els Mossos no es plantegen fer un cordó de seguretat a la zona. No temen per l’entrada dels jugadors del Reial Madrid perquè ―com s’ha fet altres vegades, diuen― aniran amb un bus sense logotip des de la sortida de l’hotel fins al recinte esportiu.

En l’entrada dels aficionats, hi haurà més escorcolls. Una iniciativa que, remarquen, es fa cada vegada que hi ha partit entre Barça i Madrid perquè es considera d’alt risc. Es controlarà que no s’hi entrin objectes llancívols o perillosos. Això, a priori, no inclouria les pancartes de “Spain: sit and talk” que Tsunami vol desplegar, ja que la Llei de l’esport només prohibeix exhibir aquelles que incitin a la violència i que tinguin un missatge ofensiu.

Sobre l’amenaça d’una possible invasió del camp, els Mossos d’Esquadra se’n desentenen, ja que l’interior del recinte és competència de la seguretat privada del Barça. La policia catalana, però, hi podria actuar si la situació es desbordés.

A hores d’ara, els Mossos pensen dur a terme el dispositiu en solitari, sense l’ajuda de la Policia Nacional. El mateix dimecres també activaran el centre de comandament per estar coordinats amb la resta de serveis.