L’Escola Sagrada Família s’ubica al carrer de Sardenya, 343, just a la vorera que pertany al districte de Gràcia. Els nombres parells del mateix carrer, en canvi, són de l’Eixample. Per aquest motiu, el centre ha quedat exclòs del pla per pacificar els entorns escolars del districte de l’Eixample. Per això, les famílies de l’escola han decidit mobilitzar-se per denunciar la situació d’inseguretat que es viuen als accessos de l’equipament, tot i que fa anys que demanen un xamfrà social com els que s’estan fent al districte veí.

Fa anys que reclamen la pacificació

Des de l’any 2008, l’Escola Sagrada Família treballa per augmentar la seguretat als entorns. En aquest sentit, havien demanat ampliar la vorera. De fet, es va arribar a un acord per fer-ho, però el projecte es va aturar per la implementació del carril bici al carrer de Sardenya. Amb aquesta actuació, també es va modificar la calçada i es va moure el carril d’aparcament ―que era just davant de l’escola― a l’altra vorera. Des del centre, es va demanar que es mantingués el carril d’aparcament davant de l’equipament, ja que això protegia els nens i allunyava la contaminació.

Fa unes setmanes, els cotxes tornen a aparcar davant l’escola, però les famílies creuen que la nova ordenació no s’ha resolt bé. El problema és que també s’ha creat estacionament per a motos, que deixa molts forats i espai per on poden passar els infants. A més, s’han eliminat trams de la barana que protegia la vorera. Per això, reclamen que es torni a col·locar la barana completa i s’allargui l’aparcament de cotxes.

No hi ha data pel xamfrà social

Una altra demanda de les famílies i del centre és la construcció d’un xamfrà social que esperaven pel 2020. Un espai de relació com tenen altres escoles de l’Eixample, que finalment hauran d’esperar. “El tenim pendent des de fa uns quatre o cinc anys. Ja estava aprovat, es va fer el carril bici, llavors es va tirar enrere, perquè era prioritari el carril bici i ara tornem a sol·licitar-ho, entrem en un nou pla i creiem que és una cosa prou important i que veiem que hi ha altres escoles que ho van tenint”, explica David Puigmartí i Carulla, de l’AFA de l’Escola Sagrada Família.

El xamfrà entra dins dels pressupostos del districte de Gràcia per aquest mandat, però no hi ha data per executar-ho. Les famílies asseguren que continuaran concentrant-se davant l’escola si no se’ls dona una solució que en millori la seguretat.