Tsunami Democràtic ha fet una crida a envoltar el Camp Nou a Barcelona per al clàssic Barça-Madrid previst per al 18 de desembre. L’organització convida “tota la ciutadania” a reservar-se la data per venir a la ciutat. Demana, a més, confirmar-hi l’assistència a través de l’aplicació. En el cas dels socis o aficionats amb entrada per al partit, Tsunami Democràtic sol·licita que enviïn un missatge intern de confirmació mitjançant l’aplicació de l’organització.

Al Camp Nou, a les 16 h

L’hora de la convocatòria és a les 16 h als afores del Camp Nou. La plataforma, però, ha establert quatre punts de trobada en funció dels llocs de residència per aconseguir envoltar el recinte. El primer punt és el carrer d’Arístides Maillol amb l’avinguda de Joan XXIII per als que vinguin de la Catalunya Central, el Camp de Tarragona, Lleida i els Pirineus; després l’avinguda de Joan XXIII amb el carrer de Menéndez y Pelayo per als que siguin de Barcelona ciutat; seguidament la travessera de les Corts amb el carrer d’Arístides Maillol per als veïns de l’Hospitalet, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Penedès, el Garraf, les Terres de l’Ebre i el País Valencià, i, finalment, la travessera de les Corts amb Elisabeth Eidenbenz per als que vinguin de Girona, el Barcelonès Nord, el Vallès Oriental, la Catalunya Nord i les illes Balears.

De moment, més de 18.000 persones s’han inscrit a la convocatòria.

Pancartes de “Spain, sit and talk” al clàssic

Tsunami Democràtic va demanar el 21 de novembre als dos clubs que es pronunciessin en el conflicte polític. L’organització va demanar “que durant el partit permetin fer perfectament visible, a les grades i al camp, la frase ‘Spain, sit and talk’”.

Tot i que des del FC Barcelona no han especificat si permetran que es puguin veure aquestes pancartes, el vicepresident primer del club, Jordi Cardoner, ha assegurat aquest dimarts que el Camp Nou és sempre un espai de llibertat d’expressió i ha demanat tranquil·litat als socis perquè hi haurà coordinació amb els Mossos d’Esquadra.

El govern català garantirà l’assistència al partit i alhora la mobilització

La portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha assegurat que garantiran l’assistència dels seguidors al partit i també vetllaran perquè es pugui fer la mobilització als afores del Camp Nou.

Marlaska espera que el clàssic sigui un acte esportiu “sense altres connotacions”

De la seva banda, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha dit que garantiran la seguretat i que espera que el clàssic es desenvolupi com un acte esportiu i “sense altres connotacions”. També ha apuntat que estant coordinats amb la conselleria d’Interior i els Mossos d’Esquadra.