mossos d'esquadra patrulla interior cotxe

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir el 10 de desembre dues dones, de 32 i 38 anys, com a presumptes autores d’un delicte d’explotació sexual de menors.

La investigació va començar el juny del 2019 quan els Mossos van tenir coneixement que dues dones estaven explotant sexualment una menor des de feia mesos.

La policia va tenir coneixement que la menor havia vingut el mes de febrer d’aquest any a Barcelona a passar uns dies amb uns amics. Una nit va conèixer en un local d’oci nocturn de la ciutat una dona que li va oferir treballar com a relacions públiques del local a canvi d’una important remuneració econòmica. La noia va acceptar l’oferta i es va traslladar a viure al domicili que la dona tenia a Barcelona.

Al cap de pocs dies l’actitud de la dona va canviar i va començar a induir la menor a consumir substàncies estupefaents i a mantenir relacions sexuals amb diferents homes a canvi de diners.

La dona, amb l’ajuda d’una altra, captaven els clients en el mateix local d’oci on havien conegut la menor. Totes dues obligaven la menor a lliurar-les íntegrament els diners que li pagaven pels serveis sexuals i, quan es negava a mantenir-ne amb algun client, rebia amenaces. Fins i tot una de les dones adultes va esgrimir-li en diverses ocasions una arma de foc.

El 10 de desembre la policia va establir un dispositiu que va permetre realitzar l’entrada i escorcoll als domicilis de les detingudes, a Barcelona i Mataró, on els agents van intervenir una arma de foc i 7.650 euros en efectiu.

Les arrestades van passar a disposició judicial l’11 de desembre i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs amb mesures cautelars.

A mitjans de setembre la Policia Nacional va desarticular una màfia asiàtica que obligava diverses dones a prostituir-se. Va haver-hi 39 detinguts.