pancarta camp nou independència

(ACN) El FC Barcelona i Tsunami Democràtic van intentar arribar a un acord de cara al partit Barça-Madrid del 18 de desembre a través d’una negociació “informal” feta per un intermediari de confiança. Segons ha pogut saber l’ACN de fonts del club i del moviment que promou el “Sit and talk”, després de l’anunci de la mobilització coincidint amb el clàssic, Tsunami i el Barça van entrar en contacte amb la voluntat de les dues parts d’intentar pactar que fossin compatibles el partit i la reivindicació. La negociació, feta fa dues setmanes, va acabar fracassant.

Poc després de l’anunci de la protesta, Tsunami va contactar amb una persona que habitualment manté relació directa i de confiança amb el club per saber si el Barça acceptava la proposta de mostrar el seu “Sit and talk” d’alguna manera, tal com havia dit ja públicament. El moviment demanava poder desplegar en un moment visible una gran pancarta a la grada, però fonts del moviment i del club han confirmat que el Barça va rebutjar la proposta. Des del FCB asseguren que la mida de la lona eren tan gran que es requeria poder instal·lar mecanismes i politges per facilitar-ne el desplegament.

Contraoferta del Barça rebutjada per Tsunami

Durant les negociacions, el club va fer una contraoferta que tampoc va arribar a bon port. Fonts de les dues parts expliquen que el club va suggerir que es desplegués una lona més petita per iniciativa dels socis, o bé que els assistents portessin pancartes unipersonals. El Barça té previst formar un gran mural poc abans de començar el partit i va comentar a Tsunami que encara els quedaria un espai d’uns cinc minuts entre la fi de la seva “performance” i l’inici del joc. A més, els van fer saber que també tenien temps entre la primera i la segona part per repetir la seva acció.

Els suggeriments del club, però, no acomplien ni de lluny les expectatives de Tsunami per a una acció pactada amb els equips implicats, així que va declinar la contraoferta.

Accions tant a dins com a fora de l’estadi

Com que no va tornar a arribar cap proposta més del club, la negociació va quedar aquí i, segons fonts del moviment i del Barça, no s’ha reprès. De fet, des d’aleshores Tsunami ha anunciat que ja té a punt accions tant a dins com a fora de l’estadi, que tindrà el factor sorpresa com en cadascuna de les seves cites, que ja té més de 25.000 persones disposades a participar i autobusos que portaran gent a les concentracions que ha convocat als carrers propers.