com-guardar-certificat-covid-mobil-201221

El certificat covid a Catalunya no és necessari per accedir a cap establiment. El govern català va decidir eliminar l’ús del passaport covid per a restaurants, bars, gimnasos i residències des del 28 de gener. La Generalitat també va descartar aplicar aquest document per entrar a l’oci nocturn, que ha reobert l’11 de febrer. Tot i això, el passaport covid encara és imprescindible per viatjar.

T’expliquem, pas a pas, com guardar el teu certificat covid al mòbil —Android i iOS— per tenir-lo sempre a punt.

Com guardar el certificat de la covid per a Android?

Si el teu mòbil és un Android i vols tenir sempre a mà el certificat de la covid per ensenyar-lo fins i tot quan no tinguis connexió a internet, el primer que hauràs de fer és entrar al web o a l’aplicació de La Meva Salut i descarregar-te el passaport. Aleshores ja el tindràs al mòbil. El pas següent serà guardar-lo per no haver-lo de buscar cada cop que te’l demanin en un local i vulguis entrar-hi tot i la covid.

demanar cita metge lamevasalut

Quan tinguis descarregat el certificat de la covid, entra al web app.getcovidpass.eu. A la banda superior dreta de la pantalla podràs desplegar el menú i escollir l’idioma: català, espanyol, anglès i fins a 15 més. Fet això, tria l’opció Crear el meu. La pàgina et demanarà acceptar el tractament de les dades per crear el passaport de la covid a la teva cartera mòbil. Quan ho acceptis, tens dues opcions: escanejar el QR del certificat de la covid o penjar el document en format PDF, JPG o PNG. Pots elegir l’opció que desitgis.

Aleshores, el sistema llegirà la informació i crearà un passi digital que podràs descarregar immediatament i guardar a la “wallet” del teu mòbil. Si no tens l’aplicació Yourwallet, caldrà que te la descarreguis de Google Play.

certificat covid mobil android

Com guardar el certificat de la covid a iOS?

Si tens un mòbil iPhone i vols disposar del certificat de la covid en qualsevol moment, fins i tot sense connexió a internet, caldrà seguir una sèrie de passos. Primer, cal descarregar-se el passaport del web o l’aplicació de La Meva Salut. Tan bon punt tinguis el document al telèfon, entra al web app.getcovidpass.eu.

El primer que et demanarà la pàgina és acceptar el tractament de les teves dades, que només s’utilitzaran per crear el passaport de la covid a la teva cartera mòbil. A continuació, a la part superior dreta de la pantalla podràs escollir l’idioma, amb 18 possibilitats, entre les quals català o castellà. Fet això, tens l’opció d’escanejar el QR del teu certificat de la covid o penjar-lo en format PDF, JPG o PNG.

Després, el web et demanarà permetre el pas per a Apple Wallet i ja podràs afegir el certificat de la covid a la cartera mòbil.

certificat covid mobil iphone