A partir del proper cap de setmana serà obligatori presentar el passaport de la covid en tots aquells casaments, banquets i celebracions amb ball que es facin en recintes tancats de restaurants o hotels a Catalunya. El Procicat ha decidit estendre, així, l’ús del certificat de vacunació més enllà de l’oci nocturn.

Es prorroguen les mesures 14 dies més

El Procicat també ha informat que es prorroguen dues setmanes més les mesures de contenció de la covid vigents des del 22 d’octubre a Catalunya. El conjunt de mesures s’enviaran al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, atès que l’ús del certificat de la covid necessita l’aval judicial.

Així, continuarà vigent la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1 i les 6 h en les reunions que suposin una concentració de persones en espais públics. També es manté la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22 i les 6 h.

El govern també insisteix que cal seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la covid-19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques.