(ACN) El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha criticat la xifra d’assistència a la manifestació al carrer de la Marina que ha donat la Guàrdia Urbana, que l’ha fixat en 350.000 persones. Mauri n’ha responsabilitzat el “comandament polític socialista”, encapçalat per Albert Batlle, que creu que intenta “manipular” la manifestació d’aquest dissabte perquè el PSC dona suport a la que convoca Societat Civil Catalana de diumenge a Barcelona. Per la seva banda, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, creu que les xifres que dona el cos no quadren amb el que veuen des de l’Assemblea. “Ja portem una temporada així, des que la Guàrdia Urbana està dirigida pel PSC“, ha dit. Paluzie ha recordat que tradicionalment “l’ANC no entrava en guerres de xifres”, però des del setembre “comencen a pensar que hi ha intencionalitat”.

Mauri ha volgut recordar que l’any 2017 l’Ajuntament, llavors format només pels comuns, va xifrar en 750.000 persones l’assistència a la marxa per la llibertat dels presos. Segons el seu parer, la protesta, que també va transcórrer pel carrer de la Marina, va omplir un tram semblant. “La gent arribava més enllà de la Sagrada Família”, ha insistit.

L’Ajuntament nega cap alteració de xifres

El tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament, Albert Batlle, ha negat qualsevol recompte interessat de la manifestació del carrer de la Marina. Ha explicat que la Guàrdia Urbana sempre fa servir els mateixos paràmetres per comptar manifestants. Batlle ha qualificat l’acusació de l’ANC i Òmnium d'”insídia”.