Miquel Valls

El Ple d’octubre ha aprovat per unanimitat atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cívic a títol pòstum a Miquel Valls, expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona que va morir el 22 de setembre als 75 anys. Els grups municipals han destacat la seva implicació en la internacionalització de l’economia de la ciutat, així com la seva gestió en “moments complicats”.

El regidor de la Presidència, Jordi Martí, ha reivindicat el seu “paper actiu” a Fira de Barcelona, sobretot durant la crisi econòmica. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha destacat la seva defensa ferma de la col·laboració publicoprivada i la seva “intel·ligència política”.

Reconeixement a la seva llarga trajectòria

Des d’ERC han ressaltat els 17 anys de trajectòria de Valls al capdavant de la Cambra de Comerç de Barcelona. El regidor republicà Miquel Puig ha defensat que Valls mereix aquest reconeixement per la seva implicació. El portaveu del Grup Municipal de JxC, Jordi Martí, ha reivindicat que Miquel Valls ha deixat les “bases sòlides” per al desenvolupament de l’economia de la ciutat i de Catalunya.

Des de Ciutadans, Luz Guilarte n’ha destacat que era un “home de cultura i de gestió”. El popular Josep Bou ha celebrat que la “màxima” de Miquel Valls fos la defensa de les empreses catalanes, mentre que Manuel Valls (BCN Canvi) ha defensat que l’expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona va gestionar la institució “sense sectarisme”.