Centenars de persones s’estan concentrant aquest divendres a la tarda a la plaça de Sant Jaume davant del Palau de la Generalitat, seguint la convocatòria que s’ha fet a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #EnsVeiemAlPalau. El lema de la manifestació és “Assenyalem els culpables que ens obliguen a tornar-ho a fer”. Els concentrats han cridat consignes com “Buch dimissió”, “Visca Catalunya lliure” o “Independència”.

Un dels manifestants, assegura que “la millor manera d’avançar cap al procés d’independència és protestar contra el govern i que el govern caigui”. El Manel també ha anat a la concentració i considera que el govern de la Generalitat “no pot anar donant un missatge que sortim als carrers i després estiguin atonyinant els nostres joves, els nostres fills i els nostres nets”. La Marta creu que fa anys que “el poble s’està movent” i “políticament no hi ha res” i que hi hagut violència “per part de la policia i dels Mossos”.

A partir de les 19.30 h també ha passat per la plaça de Sant Jaume la marxa que es fa cada divendres des de la plaça de Catalunya per reclamar la independència i la llibertat dels líders independentistes que són a la presó. Les dues concentracions han coincidit durant 15 minuts i després la caminada per la república ha continuat el seu recorregut.

Aquesta convocatòria es produeix el 12è dia de mobilitzacions des de la publicació de la sentència del procés. L’actuació de la policia per reprimir algunes d’aquestes protestes ha despertat diverses crítiques i s’han demanat responsabilitats tant a l’executiu de Pedro Sánchez com al govern de Quim Torra. Durant aquests dies s’han comptabilitzat 754 ferits que han requerit atenció mèdica.