La manifestació organitzada per la plataforma Parlem, Hablemos ha congregat unes 100 persones, segons la Guàrdia Urbana, a la plaça de Sant Jaume. L’entitat pretenia repetir la imatge de fa dos anys, però la concentració no ha arribat, ni de lluny, a les 5.500 persones a què es van acostar el 2017.

També s’ha notat la davallada pel que fa a la presència política. Fa dos anys hi van participar representants públics com l’alcaldessa, Ada Colau, o el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta. Enguany, però, només s’hi ha pogut veure el diputat socialista al Parlament Ferran Pedret i l’exdiputat d’En Comú Podem i membre de la llista de Més País a Barcelona, Raimundo Viejo.

Com el 2017, l’entitat ha convidat els assistents a anar-hi vestits de blanc i ha fet una crida a mostrar el desacord amb “el que està passant a Catalunya” i demanar que es restitueixin el diàleg i la convivència.

Cap de setmana ple de convocatòries

La mobilització s’ha fet en un cap de setmana en què hi ha previstes fins a set convocatòries. La concentració de Parlem, Hablemos s’ha celebrat hores abans de la manifestació convocada per l’ANC i Òmnium Cultural en rebuig a la sentència del procés i la vigília que els partidaris de la unitat d’Espanya facin acte de presència en la manifestació convocada per Societat Civil Catalana.