Muriel Casals

El govern municipal ha acceptat el prec de Junts per Catalunya per dedicar un carrer, plaça o parc de Barcelona a Muriel Casals, expresidenta d’Òmnium que va morir el 2016. En el plenari municipal d’octubre, el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, s’ha compromès a elevar la petició a la Ponència de Nomenclàtor. Ha dit que es tracta d’una “persona popular” que mereix un espai de la ciutat per recordar la seva memòria. L’Ajuntament ja li va lliurar la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum l’any 2017.

JxC ha destacat que Casals ha estat una “activista lluitadora incansable” i “barcelonina d’adopció”. La regidora Neus Munté, qui ha fet el prec al govern municipal, n’ha destacat la defensa dels drets nacionals i civils. En aquest sentit, ha recordat dues frases que l’expresidenta d’Òmnium va pronunciar en vida: “Escoltem, perquè som de tots” i “La llibertat no és negociable”. El regidor Rabassa s’ha mostrat partidari d’afegir més noms de dones a places i carrers de Barcelona.

En un inici, JxC volia canviar el nom dels Jardins de la Reina Victòria pel de Muriel Casals, però finalment en el ple no ha demanat cap indret específic de la ciutat. La sessió ha estat marcada pel rebuig a la sentència del procés i l’aprovació provisional de les ordenances fiscals.