En el plenari del mes d’octubre s’ha llegit una declaració institucional de rebuig a la invasió de l’Exèrcit turc a la regió de Rojava, al Kurdistan sirià. La declaració demana al Consell de Drets Humans de les Nacions Unides que investigui Turquia “per crims de guerra”.

El text també llança una petició al Govern espanyol perquè pressioni, ja sigui en el marc de la Unió Europea, les Nacions Unides o de forma bilateral, perquè el Govern turc aturi l’ofensiva i “respecti els drets del poble kurd”. El text apunta que hi ha sospites de l’ús d’armes químiques, execucions sumàries i atacs contra civils per part de les tropes turques.

400.000 euros per a projectes d’emergència humanitària

A banda del suport institucional, l’Ajuntament té en marxa una convocatòria de subvencions per a projectes d’ajuda humanitària que es desenvolupin a Síria, territoris kurds, Líbia o el Iemen. Les entitats podien presentar les sol·licituds fins a aquest divendres, 25 d’octubre. La Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament hi destinarà 400.000 euros, 100.000 per a cada territori. Els projectes aspirants hauran de tenir una durada màxima de 12 mesos i començar aquest mateix any.