Sota el lema “Si ens preneu el futur, ens trobareu als carrers”, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha convocat una manifestació juvenil i estudiantil aquest divendres a les 19 h a la plaça de la Universitat. En aquest punt, s’han aplegat columnes provinents de diferents punts de la ciutat que han reunit prop de 2.000 persones. La convocatòria coincideix amb la segona jornada de la vaga als instituts.

Els manifestants han abandonat la plaça de la Universitat, i han anat cap a la plaça de Sant Jaume. Allà han cridat consignes com “Govern dimissió!“, tot just al davant del Palau de la Generalitat.

Abans, però, han passat per la via Laietana, on s’han aturat davant la comissaria de la Policia Nacional, escortada per un fort dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra. Allà hi han desplegat una pancarta davant mateix dels agents, durant un quart d’hora aproximadament.

Al vespre, hi havia hagut una altra concentració a la plaça de Sant Jaume, en què els manifestants han criticat l’acció de govern de Torra, que han titllat d'”administració colonial“. De fet, ho han deixat també per escrit, amb uns rètols que els manifestants han enganxats a les tanques que protegien l’accés al Palau.

Aquesta setmana, els estudiants han pres la iniciativa de les mobilitzacions contra la sentència del procés amb tancades a les facultats i manifestacions.