Segons la Guàrdia Urbana, 350.000 persones han assistit a la manifestació d’aquest dissabte, 26 d’octubre, a Barcelona, convocada per l’ANC i Òmnium Cultural. Un recompte força criticat per part de les entitats convocants, que defensen que el tram que s’ha omplert en aquesta marxa és el mateix que es va omplir fa dos anys. En aquella ocasió, l’any 2017, l’Ajuntament, llavors format només pels comuns, va xifrar en 750.000 persones l’assistència a la marxa per la llibertat dels presos. Deixant els recomptes a banda, més d’un centenar d’entitats i organitzacions s’han adherit a la protesta “contra la repressió i en defensa dels drets fonamentals”.

Marcel Mauri, a Pedro Sánchez: “Davant d’aquestes mobilitzacions, no pot mirar cap a una altra banda”

Marcel Mauri, vicepresident d‘Òmnium, creu que la mobilització aglutina gent “amb diverses sensibilitats” i la “immensa majoria del país que està en contra de la sentència”. Per aquest motiu, també ha volgut llançar un missatge al govern de Pedro Sánchez per recordar-li que, davant d’aquestes mobilitzacions, “no pot mirar cap a una altra banda” i que no es poden solucionar els problemes polítics “amb repressió”. El vicepresident d’Òmnium també ha recordat que les reivindicacions al carrer es faran “tantes vegades com faci falta”, i ha declarat que la situació política no “es resoldrà mentre hi hagi presos polítics”.

Per la seva banda, la presidenta de l‘ANC, Elisenda Paluzie, ha afirmat que la ciutadania no aturarà les mobilitzacions pacífiques fins a aconseguir “el dret a l’autodeterminació del poble català”. Ha avisat també l’Estat espanyol que com més repressió exerceixi, més mobilitzacions hi haurà. I ha afirmat també que la resposta de l’Estat persegueix dos objectius ben clars: d’entrada, que els catalans abandonin la lluita per la independència i, després, provocar la por amb l’empresonament dels manifestants.

Durant la protesta d’aquesta tarda al carrer de la Marina s’han pogut veure pancartes reivindicatives tradicionals per demanar la llibertat dels presos, però també d’altres de més originals. L’activista tarragonina Jill Love fins i tot s’ha passejat nua.
Activista Jill Love

La manifestació del 26 d’octubre, que ha transcorregut enmig d’un ambient pacífic i festiu, ha omplert el carrer de la Marina des de l’avinguda Meridiana fins a l’avinguda d’Icària.

Programa sencer Manifestació ‘Prou repressió’