Després de conèixer la sentència han estat moltes les reaccions i mobilitzacions que s’han fet sentir a la ciutat. Un cas que s’ha fet viral a les xarxes socials ha estat el de les monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les, a Sarrià. Diversos usuaris de Twitter han fet piulades per mostrar com aquestes monges van sortir a protestar amb una cassolada i amb pancartes en què demanaven la llibertat dels presos polítics.

L’abadessa, Esperança Atarés, també s’ha mostrat en desacord amb el comunicat emès per la Conferència Episcopal Tarraconense, que agrupa els bisbats catalans, en què es demanava respectar la sentència del Suprem. Des del seu punt de vista, es tracta d’una sentència injusta i que no es pot acceptar: “No soc advocada, però conec el que ha fet el poble i crec que la sentència és injusta totalment”.

Les monges que han protestat consideren que els líders independentistes estan empresonats perquè no puguin desenvolupar la seva activitat política.

“Sortirem les vegades que calgui”

L’abadessa d’aquest monestir ha explicat que consideren que l’Església ha de poder manifestar-se “sense complexos”, i ha afirmat: “La nostra comunitat sempre estarà on estigui el poble, sense discriminar ningú; hem d’estar units”.

De fet, ja van sortir a protestar quan van empresonar els líders independentistes i no descarten tornar-ho a fer.