La detecció de gairebé 2.000 nous positius durant les últimes 24 hores eleva fins a 11.178 els casos de coronavirus a Espanya. Això suposa un augment del 17,7 % respecte al dia anterior. Del total de persones contagiades, n’han mort 491, un 4 %, i se n’han curat 1.028. Segons el Coordinador d’Alerta i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, l’augment del nombre de casos diaris s’està alentint,

Tot i això, Simón ha tret importància a la disminució del ritme dels contagis. Ha advertit que aquesta situació tan sols ha començat i que, com a mínim, encara n’hi ha per 10 dies més. La comunitat autònoma que més positius concentra segueix sent Madrid, amb 4.891 (el 43 % del total). Catalunya és el segon territori que més casos aplega, amb 1.394 (el 13 % del total).  Pel que fa als professionals sanitaris, a tot l’estat s’han registrat 485 d’afectats, tot i que tots ells amb un quadre lleu.

Fer la prova a tots els qui presentin símptomes

El Ministeri de Sanitat està estudiant tornar a fer les proves de detecció del coronavirus a tothom qui presenti símptomes, i es preveu en d’aquí a tres dies hi hagi novetats en aquest assumpte. Simón també ha afegit que s’està incrementant l’accés de professionals que fins ara no formaven part del sistema, i s’està fent una búsqueda exhaustiva i redistribució de materials sanitaris per tractar la covid-19 amb seguretat. De fet, la Guàrdia Civil ha requisat 13.000 mascaretes, que ha posat a disposició dels professionals sanitaris.

Qui vulgui tornar a Espanya que ho faci quan més aviat  millor

La responsable tècnica de Transports, María José Arroyo, ha fet una crida a tots els ciutadans espanyols sobre l’estat alertant, que “és important que els qui vulguin tornar ho facin com més aviat millor”, ja que cada vegada hi ha més països que estan restringint vols amb Espanya. A l’estat espanyol s’han habilitat punts de control fronterers a la Jonquera, Puigcerdà i Portbou, entre d’altres.