ACN. El sindicat de Comissions Obreres ha obert la porta a presentar denúncies als jutjats “per incompliment de la Llei de prevenció de riscos laborals” i també davant la “percepció de desemparament per part del Departament d’Interior” que, diuen, no els està protegint davant la propagació del coronavirus.

Situacions perilloses

El sindicat ha assegurat que la situació actual de confinament està augmentant de forma considerable els serveis en domicilis particulars, on calen fer control i supervisió de detinguts, la policia catalana assegura que ho fan “sense mitjans per als propis detinguts ni per a les unitats de Seguretat Ciutadana“. CCOO també ha afirmat que hi ha escassetat de vehicles i de mitjans personals.

Vehicles patrulla sense desinfecció

Sobre els vehicles, el sindicat ha assegurat que s’estan fent servir “cotxes calents que passen d’unes patrulles a d’altres sense cap tipus de ventilació i desinfecció“. Pel que fa el material de protecció, CCOO ha afirmat que en els millors casos s’ha donat un nombre “insuficient” de mascaretes, “majoritàriament no homologades i guants de làtex que, en moltes ocasions, no estan precintats, estan deteriorats i fins i tot caducats, que s’esquincen en ser utilitzats i, per tant, no ofereixen protecció als agents”.

L’USPAC també denuncia la falta de protecció

El sindicat de Mossos USPAC també denuncia que els agents de la policia catalana no tenen equips suficients per protegir-se i aturar la propagació del coronavirus.  El sindicat reclama que es faci el test als agents i es prenguin les mesures de control adients. També asseguren que reben centenars de trucades d’agents d’arreu del territori denunciant que no tenen equips de protecció, “que tenen símptomes de la malaltia i que se’ls obliga a patrullar o anar amb furgoneta amb la resta de companys sense tan sols una mascareta”.

També ha criticat que el Departament d’Interior ara vulgui “desviar l’atenció perquè la Generalitat no té competències” des de la declaració de l’estat d’alarma.