Ambulància

El sindicat de la CGT a Catalunya denuncia que falten equips de protecció individual per als professionals de la salut, davant la situació d’emergència del coronavirus. Des del sindicat expliquen que “és molt important que el personal sanitari estigui ben protegit, tant per l’alt risc al qual es veuen sotmesos com per la necessitat social imprescindible de poder atendre la població sense haver de caure malalts”. Les àrees amb més mancances són les del personal d’ambulàncies, el Servei d’Atenció Domiciliària i el personal sanitari d’hospitals i ambulatoris.

Celia San Juan, representant de l’atenció domiciliària denuncia que actualment les 4.000 treballadores que hi ha a Catalunya “ja no tenen mascaretes”. És un risc, adverteixen, perquè fan de quatre a sis domicilis al dia.

Maribel Ramírez, de CGT a l’Hospital de Bellvitge, assegura: “Ens estan racionant el material. Ara treballem amb “bates no impermeables, gorros no impermeables”. També recorda que “som un medi de transmissió” i ens “hem de protegir”. I afegeix que els protocols canvien diverses vegades al dia i que “hi ha molta càrrega de treball”. “Els tests de coronavirus no es fan a tothom que arriba a Bellvitge amb símptomes”, afirma.

I Samuel López, de CGT ambulàncies, ha assegurat que “treballen amb mascaretes de paper” i han demanat a empreses, CatSalut i el SEM que els serveixen el material necessari per treballar. “Estem sota mínims”, conclou.

“Cal fer requises allà on se sàpiga que hi ha mascaretes”

Per tot plegat el sindicat CGT demana a les administracions públiques que siguin “molt més agressives” per supervisar les empreses externalitzades que el material homologat estigui disponibles. Considera que “cal fer requises allà on se sàpiga que hi ha mascaretes i bates homologades”. Alhora demana que s’obligui les empreses químiques a produir productes d’esterilització que necessita la població.