Ciutat de la Justícia

(ACN) Els jutges de Barcelona han expressat el seu “malestar” per la gestió que ha fet el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Departament de Justícia de la crisi del coronavirus. Després de reunir-se aquest dilluns, els magistrats han considerat que els òrgans gestors no han sabut entendre la realitat de la situació ni les necessitats del col·lectiu judicial” i que Justícia no ha pres les mesures de prevenció adients.

Demanen la desinfecció diària dels jutjats

Els jutges han criticat la manca de gel hidroalcohòlic i han assegurat que la marca a terra per garantir la distància de seguretat és “insuficient”. Davant d’això, han reclamat la desinfecció diària dels jutjats i disposar de mascaretes i altres elements de protecció.
Els jutges també han reclamat que s’habilitin cartells que informin que només s’atendran denuncies per casos urgents als jutjats de guàrdia. D’altra banda, han sol·licitat un pla d’actuació en el supòsit de baixa de plantilles senceres i que es pugui trucar a funcionaris d’altres òrgans en cas que sigui necessari, així com funcionaris del cos d’auxili.

En la trobada, alguns jutges també van expressar la necessitat de preservar plantilles, ja que qüestions que haurien de tractar jutjats de violència de gènere o penals, per exemple, passen a dependre dels jutjats de guàrdia.

Per últim, els magistrats han acceptat la proposta del Col·legi de Procuradors d‘enviar per via telemàtica el màxim d’escrits possibles i només fer-ho de manera presencial en els casos urgents.