gerard figueras

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha analitzat per Districte Esportiu les conseqüències que pot tenir en el món de l’esport de casa nostra la crisi del coronavirus actual.

Donar per acabades les competicions

Figueras, amb la possibilitat que la crisi s’allargui i, per tant, sigui difícil i complicat acabar les diferents competicions, ha dit que “si això no es resol en 15 dies”, que ara mateix és una incògnita, “el més sensat és deixar les categories tal com estan i donar per acabades les competicions”. El secretari explica que “si tinguéssim la sort que en aquests 15 dies de confinament tot pogués tornar a la normalitat”, està segur i confiat que “hi ha moltes competicions que poden reubicar en el calendari dos, tres o fins i tot quatre jornades”, però si que això s’allarga, el “millor és deixar-ho com està i donar-ho per acabat” i “l’any que ve començar de nou i amb tota la força”.

El secretari general diu que no hi hauria ni ascensos ni descensos

Si finalment s’optés per la mesura de donar les competicions per acabades, perquè la crisi s’allarga, s’obre la pregunta de com quedaria el tema dels ascensos i descensos. Figueras diu que “hi ha moltes competicions i moltes casuístiques diferents i que, per tant, és difícil generalitzar”, de totes maneres, conclou que “el més sensat seria mantenir les categories tal com estan ara, per tant, que no es produeixin ni ascensos ni descensos”. La idea seria començar la pròxima temporada tal com va començar aquesta i així, segons el secretari “tothom té totes les capacitats i les mateixes oportunitats per demostrar tant si guanya, com si es manté, com si ha de perdre la categoria”.