Les persones que viuen al ras a Barcelona són doblement vulnerables al coronavirus per dues raons: no tenen una llar on confinar-se i, en estar al carrer, els és difícil complir amb les recomanacions higièniques, com ara rentar-se les mans sovint. A més, un 30 % tenen patologies prèvies. El director d’Arrels Fundació, Ferran Busquets, ho ha lamentat en una entrevista telefònica per a l’informatiu del vespre de betevé.

Tot i l’escenari complicat que afronten els sensesostre, Busquests ha celebrat que, “per primer cop”, les tres administracions Ajuntament, Generalitat i Estathagin posat l’accent a protegir els més vulnerables i reforçar els serveis socials. L’entitat intenta que tothom estigui ben informat.

Aquest dilluns, la regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha revelat que en un dels tres centres de primera acollida per a persones sense sostre de la ciutat s’ha donat un cas positiu de coronavirus. Com a conseqüència, s’ha hagut d’aïllar el centre i la persona afectada ha estat hospitalitzada.