processó del Jesús del Gran Poder

El cap de malalties infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, està “absolutament convençut” que amb dues setmanes de confinament per frenar el coronavirus no n’hi haurà prou. “Científicament parlant és impossible” que en 15 dies el problema de transmissió de la covid-19 s’aturi. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Almirante ha explicat que la Setmana Santa serà clau i que, sigui com sigui, no es podrà deixar via lliure perquè es produeixin milions de desplaçaments aquells dies perquè sinó “tornarem a tenir el mateix problema”.

Almirante critica les declaracions d’Oriol Mitjà

Almirante també ha estat molt crític amb les declaracions del metge i investigador Oriol Mitjà, que ha demanat la dimissió del comitè d’emergència espanyol. El cap de malalties infeccioses del Vall d’Hebron ha mostrat la seva “més absoluta discrepància”. Considera que el Centre Nacional d’Alertes Sanitàries, liderat per Fernando Simón, està fent una feina “increïblement bona” amb relació a la crisi del coronavirus. Almirante creu que als sanitaris no els correspon demanar dimissions sinó que s’han de dedicar a fer la feina el millor possible per als seus malalts. “El sanitaris hem d’estar profundament agraïts a tota la tasca que han fet des del Centre Nacional d’Alertes i Emergències”, assegura. Considera que aquest organisme el formen professionals “enormement preparats” que estan fent un “lideratge extraordinari”.

Els retrovirals de l’assaig clínic ja s’apliquen

Sobre l’assaig clínic que aquest dilluns va presentar la Generalitat per frenar el coronavirus, Almirante considera que l’estimació que s’ha fet de tenir els primers resultats en 21 dies és “absolutament impossible”. Creu que aconseguir una mostra tan gran ara mateix és complicat. També assegura que el tractament amb antiretrovirals que s’administrarà als malalts que participin en aquest estudi ja s’està aplicant actualment als hospitals “de forma sistemàtica”.

Podeu escoltar aquí l’entrevista completa a Benito Almirante, cap de malalties infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron: