L’Ajuntament de Barcelona ha insistit aquest dilluns en la necessitat que la ciutadania compleixi “fil per randa” les recomanacions de les autoritats i les restriccions que fixa el decret d’estat d’alarma per tal de contenir el coronavirus. “No hem de ser autocomplaents, podem fer-ho molt millor”, ha dit la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, que ha recordat a la població que “només” es pot sortir de casa per dirigir-se al lloc de treball o per fer compres indispensables d’alimentació o salut.

Tarafa ha expressat el compromís del consistori per seguir garantint l’atenció als col·lectius vulnerables de la ciutat mentre duri l’estat d’alarma, tal com va expressar aquest diumenge l’alcaldessa, Ada Colau. “Estem preparats”, ha dit la regidora, que ha explicat que aquest dilluns —primer dia laborable amb el decret d’alarma en vigor— els serveis d’atenció a la gent gran, infància i violència de gènere han funcionat “correctament”.

La titular de Salut, Envelliment i Cures hi ha posat xifres: 1.200 àpats a domicili, 1.000 més dels anomenats “en companyia” que s’han pogut recollir en 29 punts de la ciutat i trucades en els darrers dies a 50.000 usuaris del servei de teleassistència. Tarafa també ha explicat que estan “funcionant bé” les residències i pisos tutelats, l’assistència personalitzada per a persones amb pluridiscapacitat, el telèfon d’assistència a la violència de gènere, els menjadors socials o els centres per a persones sense llar.

Positiu en un centre d’acollida per a persones sense sostre

Gemma Tarafa ha revelat que en un dels tres centres de primera acollida per a persones sense sostre de la ciutat s’ha donat un cas positiu de coronavirus. Com a conseqüència, s’ha hagut d’aïllar el centre i la persona afectada ha estat hospitalitzada.

La regidora també ha actualitzat les dades de l’afectació del coronavirus a l’Ajuntament de Barcelona. Ha afirmat que ja s’han donat set positius per la malaltia al consistori i que hi ha 170 treballadors municipals aïllats als seus domicilis mentre se’ls fa seguiment de l’estat de salut.