Grossa Cap d'Any 2019

La Generalitat de Catalunya ha comunicat que, degut a l’estat d’alarma decretat pel govern central per afrontar la pandèmia del coronavirus, queda suspesa la venda de tots els jocs de loteria de Catalunya des de les cinc de la tarda del 16 de març i de manera indefinida. Únicament els sortejos de la modalitat express se celebraran encara el 17 de març.

Què passa amb els bitllets de loteria premiats i els ja validats?

Tal com ha anunciat l’Administració catalana, els ciutadans que tinguin bitllets ja premiats podran cobrar l’import quan tornin a obrir les administracions. Malgrat que normalment els premis s’han de cobrar en un període de 90 dies, ara s’atura el comptador. Tan bon punt ho determini la Generalitat, aquest comptador perquè caduquin els bitllets es tornarà a posar en marxa.

L’única manera de poder cobrar els premis ara és mitjançant les entitats bancàries obertes al públic i per a aquells premis d’entre 120 i 150.000 euros. En el cas de la Grossa, es poden fer cobraments a partir de 50 euros. Malgrat aquesta possibilitat, les autoritats demanen que s’intentin fer els cobraments tan bon punt la situació es normalitzi.

Pel que fa als bitllets ja validats per a futurs sortejos, mantindran la vigència fins que es reprenguin els sortejos i s’hauran de conservar fins llavors.