La decisió final sobre quin serà el futur emplaçament per al CAP Gòtic és a tocar. Després de descartar algunes ubicacions, com ara l’edifici de l’antiga Foneria de Canons, la capella del Sant Esperit o un edifici annex a Correus, l’opció que pren més força és ubicar l’equipament sanitari a la gerència de Prevenció i Seguretat actual, a la plaça de Carles Pi i Sunyer, 8-10.

L’Ajuntament és qui ha d’oferir a la Generalitat el solar o un edifici perquè l’administració autonòmica se’n faci càrrec de la construcció del nou CAP o en el seu defecte de les obres necessàries per habilitar l’espai. Per això, un cop es faci públic l’emplaçament definitiu, el nou CAP Gòtic no serà una realitat fins a com a mínim un any i mig o dos després de l’anunci. L’Ajuntament i la Generalitat fa temps que busquen un emplaçament per al CAP Gòtic, ja que l’edifici on està a l’actualitat, al passatge de la Pau, 1 ha quedat obsolet.

La seu de la gerència de Prevenció i Seguretat

Aquesta possible ubicació a la plaça de Carles Pi i Sunyer, 8-10 té, a més, el vistiplau dels veïns que ja s’han manifestat en aquest sentit a través de les xarxes socials.

Ens l’estem mirant amb bon ulls perquè el CAP hi cabria. ”
Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella

En declaracions a betevé, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, encara no ha anunciat que es tracti de la seu definitiva però no amaga que té molts punts per ser-ho. “Ens l’estem mirant amb bon ulls perquè el CAP hi cabria. El que estem fent és els estudis per veure alguns interrogants que encara tenim”. Es refereix a les possibilitats de distribució, entrades i sortides i l’accessibilitat.