La pandèmia del coronavirus està propiciant alguns canvis d’hàbits en la nostra societat. Han canviat les maneres de treballar i de relacionar-se, però també els horaris.

Amb les noves restriccions del sector de la restauració i el manteniment del toc de queda, el periodista Carles Garcia es planteja si, efectivament, la covid-19 haurà servit, almenys, per impulsar la tan reclamada reforma horària i acostar-nos al tarannà europeu.

Horaris més “saludables”

“És cert que la pandèmia i les mesures que acoten la nostra llibertat horària, sobretot en el que és el confinament nocturn, el que han fet és incrementar els hàbits de poder sortir de la feina d’una manera més flexible“, ha assegurat a ‘reset’ el director de l’Oficina de la Reforma Horària, Alexis Serra. En aquest sentit, considera que “la nostra hora de consumir de manera presencial és més saludable“, igual que l’hora de sopar.

Un camí de no retorn

Tot i que són “elements temporals“, Serra està convençut que “creen un marc de conscienciació” que els converteixen en “un camí de no retorn cap a la reforma horària“. Per tant, ho considera “una passa importantíssima per complir amb els objectius per al 2025 del Pacte per la Reforma Horària“.

Eixamplar l’horari de la restauració

Pel director de l’Oficina de la Reforma Horària, aquests canvis suposen “una oportunitat” per al sector de la restauració. Segons Alexis Serra, el que es farà en un futur serà “eixamplar l’horari de consum de la restauració i de l’oci nocturn” perquè “si crees l’hàbit de començar a sopar més d’hora, no vol dir que la gent no pugui anar a sopar també a les nou i a les 10 del vespre“. D’aquesta manera, diu, el que és fa és incrementar la possibilitat de “generar ingressos” d’aquests sectors tan importants per a Barcelona.