Després d’anys esperant un canvi d’ubicació, el CAP Gòtic haurà de continuar fent-ho. De moment, no se’n confirma el trasllat a l’edifici annex a Correus, al número 5 del carrer d’Àngel J. Baixeras. Fonts municipals han explicat que l’Ajuntament està treballant amb el CatSalut en diverses alternatives per ubicar-hi el centre d’atenció primària i que es podria incorporar algun espai més als que ja s’estaven estudiant. Per aquest motiu, el consistori afirma que l’estudi d’alternatives no està tancat i que no hi ha en aquests moments cap decisió presa. D’altra banda, l’Ajuntament assegura que el barri Gòtic necessita diversificar la seva economia i s’estan buscant iniciatives que vagin en la línia.

El CAP Gòtic pressiona per fer possible el trasllat

La plataforma CAP Gòtic Nou Ja! assegura que estudis tècnics de l’Ajuntament conclouen que l’edifici del carrer d’Àngel J. Baixeras és el lloc “més idoni” per situar-hi l’equipament. Oriol Rebagliato, metge de família del CAP Gòtic, diu que la complexitat d’un centre d’atenció primària fa difícil buscar-ne ubicacions noves i que l’annex de Correus “compleix les característiques”.

Si finalment el CAP s’hi traslladés, apunta Rebagliato, “igualment hauríem d’esperar de tres a cinc anys” però com a mínim “tindríem un horitzó“. Si l’opció de Correus no fos viable, segons aquest metge de família, professionals i veïns haurien d’esperar “indefinidament”. La plataforma confia que la ubicació nova posaria fi a les mancances en les instal·lacions actuals i a la falta d’espai per atendre pacients. Els últims mesos, amb la pressió de la covid-19, han accentuat les reivindicacions.

Barcelona Tech City, l’altre pretendent de l’edifici

L’altra interessada a ubicar les instal·lacions a l’edifici de Correus és l’empresa privada Barcelona Tech City. Aquest dilluns ha emès un comunicat en el qual afirma que, des d’un bon inici, ha estat present en la creació d’un projecte per ubicar un hub” tecnològic al carrer d’Àngel J. Baixeras número 5.

Assegura que, actualment, el projecte es troba en una primera fase d’acord institucional entre Patrimoni de l’Estat, l’Ajuntament i el Consorci de la Zona Franca consistent en la rehabilitació d’aquest espai, de 22.000 metres quadrats. Barcelona Tech City confia que les administracions faran possible que la rehabilitació de l’edifici de Correus sigui compatible amb l’impuls d’un “hub” tecnològic que creï valor i feina al barri amb la millora dels equipaments socials i sanitaris del barri.