cua per rebre la vacuna a Fira Barcelona

Els casos detectats de covid en les persones vacunades és molt baix. Segons les dades que ha facilitat el Departament de Salut, només es detecta com a positiu per coronavirus un de cada 400 vacunats amb una dosi (0,23 %). En el cas de tenir la pauta completa, la incidència baixa a la meitat. Això vol dir que només es detecta com a contagiat per covid una de cada 800 persones amb la pauta completa de la vacuna (0,12 %).

L’efectivitat de la vacuna és altíssima
Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, destaca que són uns percentatges de contagi “baixíssims”. “L’efectivitat de la vacuna és altíssima”, destaca. A més, els casos de contagi són més breus i arriben en menor proporció a requerir l’hospitalització o l’ingrés a l’UCI. Els experts, però, alerten que és important tenir la pauta completa, amb les dues dosis de la vacuna, per estar ben protegit davant de la variant delta.

Un 1,1 % de reinfeccions de la covid

Cabezas també ha destacat que les reinfeccions per covid són de l’1,1 %. Es tracta de persones que van tenir la malaltia, demostrada amb una prova, i que al cap de 60 dies, tornaven a estar contagiats. La secretària de Salut Pública alerta, però, que no sempre són casos de reinfecció i que és una estimació a l’alça perquè també pot incloure casos com el de positius prolongats o falsos positius.