Ha mort Jordi Subirà i Rocamora, expropietari de la històrica Cereria Subirà, situada al carrer de la Baixada de la Llibreteria. La notícia l’ha donada a conèixer l’associació comercial Barna Centre a les xarxes socials, que destaca el “compromís de Subirà amb l’associacionisme comercial i cultural i amb el barri”.

Al llarg de la seva vida, Subirà va estar molt vinculat a la vida comercial del barri Gòtic. Va ser president de l’Associació de Comerciants del Carrer de la Llibreteria. A més, va formar part de la Junta de Barna Centre i va exercir com a president del Col·legi de Cerers de Catalunya. Els darrers anys va ocupar el càrrec de l’Associació d’Establiments Emblemàtics.

La Cereria Subirà, la més antiga de Barcelona

La Cereria Subirà està situada al carrer de la Baixada de la Llibreteria i és la més antiga de Barcelona. Es va fundar l’any 1761 i forma part de la llista d’establiments emblemàtics de la ciutat. L’any 2014, a les portes de l’entrada en vigor de la Llei d’arrendaments urbans, l’Ajuntament va crear una primera llista de comerços sobre els quals va imposar una suspensió de llicències durant un any. El 2015 la llista es va acotar i hi van quedar 226 comerços.