El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha repetit aquest dijous que cal obrir l’oci nocturn però ha defugit fixar-hi una data. El que sí que ha concretat és que aquest cap de setmana no serà: “Obrirem aquest cap de setmana? No. Quan ho tinguem tot tancat, ho anunciarem”, ha dit. El conseller ha recordat que el Procicat va aprovar un pla general i que ara cal fer-ne un d’específic per establir la data de reobertura i detallar com serà aquest retorn del sector. De moment, ha anunciat que ja hi ha una primera reunió marcada al calendari per començar a treballar-hi.

Pensem que necessitem donar aire al jovent i a la ciutadania. També a un sector que fa un any que està tancat”
Josep Maria Argimon, conseller de Salut

Sobre el vot en contra del document que va presentar el Ministeri de Sanitat al Consell Interterritorial —que preveu la reobertura en funció del nivell de risc de cada comunitat—, el conseller de Salut ha assegurat que ha estat per una qüestió “més de forma que de fons”, sobretot pel poc temps que havien tingut per analitzar-la. Argimon ha explicat que el document s’havia treballat a la Comissió de Salut Pública dimecres al matí, i que la mateixa tarda es va sotmetre a la votació dels consellers. “De vegades pot ser difícil haver-lo despatxat”, ha lamentat Argimon. 

Fecalon demana la reobertura “immediata”

Justament aquest dijous, la patronal de l’oci nocturn Fecalon ha tornat a demanar a la Generalitat la reobertura “immediata” de l’oci nocturn. Reclama una desescalada progressiva que permeti recuperar el 100 % de l’activitat al final de l’estiu, si l’evolució de la pandèmia és bona.

D’altra banda, Argimon ha aclarit que la restauració ja pot obrir la nit de dijous a divendres fins a la una de la matinada. El Procicat ha aprovat aquesta setmana allargar fins a la una l’horari de restauració, cultura i botigues de conveniència a partir de divendres i, després de consultar-ho amb els serveis jurídics, bars i restaurants ja poden allargar una hora.