vacuna moderna covid grip

Moderna ha anunciat que està preparant una vacuna combinada contra la grip i la covid alhora. El vaccí, que està en estudi, seria anual i també serviria per fer front al virus respiratori sincític. A banda, Moderna està ampliant la seva cartera de productes d’ARNm amb una altra vacuna contra els quatre coronavirus humans endèmics coneguts (HCoV), que són la causa més important de malalties respiratòries al món.

La vacuna per atacar tres dels virus més significatius que causen malalties respiratòries en els adults majors, coneguda de moment com mRNA-1230, està prevista com a dosi de reforç anual contra la covid, la grip i el VRS.

L’objectiu: reduir la mortalitat dels virus

“El nostre objectiu és desenvolupar vacunes per fer front a les infeccions respiratòries i, amb el temps, combinar-les en una única vacuna de reforç anual amb l’objectiu de reduir la important mortalitat que causen aquests virus”, ha comentat el president de Moderna, Stephen Hoge.

Pel que fa l’altra vacuna candidata de Moderna, l’empresa assegura que els coronavirus HCoV-229E, -NL63, -OC43 i -HKU1 són responsables d’entre el 10 i el 30 % de les infeccions del tracte respiratori superior en adults.