Els sindicats d’educació han convocat una altra manifestació pel centre de Barcelona aquest dimecres, coincidint amb la vaga del 23 de març a l’ensenyament contra la sentència del 25 % en castellà. La manifestació ha començat a les 12.30 h de la plaça d’Urquinaona i ha avançat pel centre de la ciutat amb el lema “La seva sentència, la nostra lluita”. La mobilització ha finalitzat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on s’han trobat amb la marxa lenta dels taxistes.

La protesta s’ha convocat a tots els nivells educatius, des d’infantil fins a la universitat, i estan cridats a manifestar-se tant els docents com també els estudiants.

Tant la mobilització com la vaga del 23 de març estan convocades per quatre sindicats educatius: COS, la Intersindical-CSC, el SEPC i USTEC-STEs, a diferència de la vaga d’ensenyament dels propers dies 29 i 30 de març que és unitària i la convoquen els set sindicats. A banda de la manifestació de Barcelona, també s’han convocat mobilitzacions a Tarragona, Lleida i Girona.

La marxa dels estudiants i els docents ha avançat pel centre de Barcelona i estava previst que acabés al Parlament de Catalunya. Al final, però, han traslladat el final de la protesta a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Una manifestació enmig de les protestes dels docents

La manifestació contra la sentència del 25 % de classes en castellà serà la quarta mobilització al carrer de la comunitat educativa en pocs dies. La setmana passada ja es van fer tres manifestacions multitudinàries pel centre de la ciutat, amb motiu de la vaga d’ensenyament contra els canvis que vol introduir Educació. En aquest cas, els sindicats han convocat cinc dies d’aturades, dos dels quals encara estan previstos pels propers 29 i 30 de març.