Tot i la prohibició de celebrar actes religiosos amb més de 10 persones que va imposar el Procicat en la resolució del 17 de juliol, l’Arquebisbat de Barcelona ha decidit mantenir el funeral pels morts per coronavirus a la Sagrada Família oficiada pel cardenal Joan Josep Omella. La cerimònia s’ha celebrat aquest diumenge a la tarda i hi han pogut assistir presencialment els familiars dels difunts, autoritats i representants de sectors econòmics com l’alimentació, els cementiris, tanatoris o residències de gent gran.

En un comunicat, l’Arquebisbat ha informat que, tot i que encara està a l’espera de rebre l’autorització del Procicat, la missa s’ha celebrat per fer el “comiat merescut” a les persones mortes “durant el temps de confinament”. Consideren que la limitació de 10 persones és “injusta i discriminatòria” tenint en compte que, des de la Basílica, s’han seguit totes les normes sanitàries i critiquen que, en canvi, en locals com bars i restaurants sí que es permeti un aforament del 50 %. Per aquesta raó, han anunciat que iniciaran accions legals “contra l’arbitrarietat i la indefensió que sofreixen el dret a la llibertat religiosa i la llibertat de culte”.

Sagrada Família

Colau no assisteix a l’Eucaristia

Justament, per aquesta raó, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, han declinat assistir a la cerimònia. “No podem desatendre les disposicions del Govern de la Generalitat que acatem des del desacord més absolut” ha afirmat Batlle.

Temperatura i menys aforament

L’aforament a la part de la basílica, que és de 2.000 persones, s’ha restringit al 23 % i, per tant, només s’ha permès l’accés a 460 persones. Així mateix, s’ha pres la temperatura a tothom qui ha entrat al temple.