L’establiment de 14 dies de quarantena al Regne Unit a tothom que arriba de l’estat espanyol ha agafat per sorpresa a la majoria de viatgers que aquest diumenge anaven cap a aquesta destinació. La majoria es mostren enfadats perquè la decisió s’hagi pres d’una forma tan ràpida. Estan resignats, però recriminen al govern que no els donés marge per poder tornar sense necessitat de quarantena.

“Crec que hagués estat bé que ens haguessin donat un o dos dies per poder comprar un altre bitllet i poder tornar abans” explica una noia. Mentre que una altra crítica que precisament havia vingut aquí perquè se’ls havia encoratjat a mantenir la indústria del turisme. En canvi, ara ningú els havia avisat que es podien trobar amb aquest problema. “En el meu cas, no tenim un problema perquè podem treballar des de casa, però pot arribar a ser un problema per a altres anglesos que no ho poden fer com nosaltres.”

Sense informació de cap mena

El que més els ha sorprès, però, és el fet que ni la companyia aèria ni el govern britànic els ha informat d’aquesta nova normativa. La majoria de passatgers que són anglesos que tornen a casa seva, afirmen tenir-ne coneixement a través de Twitter. Això sí, quan arriben a la cua de facturació de British Airways, hi ha un cartell que els informa que hauran de fer quarantena un cop arribin a Anglaterra. Era l’únic avís previ abans de pujar a l’avió.

Malgrat tot, aquest diumenge, encara hi havia gent que arribava a Barcelona procedent d’Anglaterra. És el cas d’una dona anglesa que ha aterrat a Barcelona direcció a Menorca. Allà hi viu la seva mare i el seu pla era anar-la a visitar unes tres setmanes. “Si ara m’hi he de quedar més temps, ho faré, perquè puc treballar des d’allà”.