L’Ajuntament de Barcelona ha ampliat fins a 230 el nombre d’agents cívics desplegats als carrers de la ciutat per tal de lluitar contra els nous brots de coronavirus. D’aquesta manera, s’ha doblat el personal que està fent aquesta feina. La seva actuació se centra sobretot a informar la ciutadania de les mesures higièniques de protecció i distància necessàries per evitar contagis, així com recordar l’obligatorietat de dur posada la mascareta correctament.

“Viurem amb el virus molts mesos i és important que aquestes mesures que són claus les anem interioritzant al nostre dia a dia. La tasca és recordar-ho en els districtes on hi hagi més positius i després, si cal, ho ampliarem a la resta de la ciutat”, ha explicat Gemma Tarafa, regidor de Salut. De moment, la feina dels agents cívics i els informadors es focalitzarà en els districtes de la ciutat que necessiten més prevenció perquè s’està veient un major nombre de casos. Aquests districtes ara mateix són: Sants-Montjuïc, Eixample, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Ciutat Vella.

Turistes sense mascareta, el maldecap dels agents

A més de controlar zones d’oci, com la platja, també hi ha agents patrullant pels barris i parlant amb veïns i comerciants. Tot i això, reconeixen que les zones turístiques són les més conflictives. Toni López, coordinador d’Agents Cívics Ajuntament, ha explicat que “vaig estar al Carmel i a Roquetes, i tothom portava mascareta, en canvi, a la Sagrada Família, hem tingut més problemes amb els estrangers. Estan de vacances i pensen que no és obligatòria.” És per aquest motiu, que aquests equips inclouen també personal de mediació per quan és necessari transmetre aquests missatges en altres idiomes o quan l’actuació va dirigida a espais concrets en què s’ha identificat juntament amb els districtes la presència de situacions de major risc.