Aquesta mitjanit ha entrat en vigor la nova mesura que obliga a bars, restaurants i discoteques a tancar a mitjanit. Un dispositiu conjunt entre agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra va supervisar que els locals de la ciutat respectessin la resolució dictada per la Generalitat per tal de controlar els nous brots de covid-19 a la ciutat.

Un dispositiu que es va reforçar sobretot a la zona del Port Olímpic al ser una zona d’oci nocturn amb gran afluència. L’intendent de la Guàrdia Urbana, Angel Sagués, que va participar en el dispositiu de dissabte, ha assegurat que “la majoria dels locals van complir la resolució i van tancar a les 00 h”. Alguns restaurants, però, van apurar i, fins i tot, van sobrepassar alguns minuts per tal de poder acabar el servei :”és la primera nit i, el fet que hagin de tancar a les 00 h, els pot comportar ara per ara un problema d’organització per saber quan han de deixar de servir les taules”, va afegir l’intendent.

Dispositu policial port olimpic

Alguns restauradors demanen poder tancar més tard

Alguns dels restauradors afectats per aquesta nova mesura consideren que la mitjanit és una hora límit inadequada pel tipus de consum que hi ha al nostre país. “Quina diferència hi ha entre tancar a les 00 h o a la 1 h? A l’estiu, la gent sopa cap a les 22.30 h o 23 h i s’allarguen fins a les 12.30 h o 1 h, aquest horari ens genera incomoditats”, va assegurar Javier Sánchez, propietari de diversos restaurants del grup Silvestre. Critica també que aquesta restricció horària els afectarà econòmicament en una temporada molt complicada: “he fet un 50 % menys de caixa que la setmana anterior”, va afegir.

De la discoteca a la platja

Gent de nit a la platja botellots

Amb bars i discoteques tancades, hi ha qui va voler seguir la festa a la platja. Grups fent la darrera copa o, fins i tot, fent esport a les xarxes de voleibol van omplir la platja del Somorrostro un cop passada la mitja nit.