Els nous usos de l’espai públic arran de la crisi de la covid-19 han obligat l’Ajuntament a redissenyar el pla d’estiu dels serveis de neteja. Com ja és habitual en aquesta època, es reforcen aquests treballs, però enguany s’intensifiquen en places, parcs i espais verds, entorns on actualment s’hi fa més vida. El dispositiu que compta amb 61 equips de reforç format per 106 persones s’ha redistribuït alhora tenint en compte la menor presència de turistes. Així, determinats carrers del centre de la ciutat o zones d’oci nocturn més freqüentades per aquest col·lectiu han precisat menys esforços.

El consistori també ha establert algunes zones prioritàries pel que fa a la neteja de zones verdes com el parc de la Ciutadella, entorns del Parc Güell o els jardins de Sants-Montjuïc, Horta Guinardó i Nou Barris. Pel que fa a les places, Gràcia és clarament el districte que s’ha reforçat més.

Més aigua i més desinfecció

La neteja als entorns dels contenidors també s’ha intensificat i també s’ha estès l’ús de mànegues d’aigua a pressió. També s’ha reforçat l’ús de desinfectants en el mobiliari urbà com bancs o baranes per evitar la propagació del coronavirus. Els treballs de repàs als contenidors s’ha reforçat especialment als districtes de l’Eixample, Gràcia, Horta-Guinardó i Sant Martí, i, pel que fa a l’aigua a pressió, s’ha intensificat a les places d’Horta-Guinardó i Nou Barris.

Mascaretes i guants per terra

Maria Isabel Navarro, encarregada de sector del districte de Ciutat Vella, ha criticat, aquest diumenge, la falta de civisme a l’espai públic. Navarro ha afirmat trobar-se mascaretes i guants, entre d’altres “per tot arreu” i ha apuntat que hi ha molta gent que no els llença”allà on toca”.