L’alcaldessa Ada Colau ha valorat positivament la segona reunió del Procicat municipal que s’ha celebrat aquest dissabte amb la resta d’alcaldes de l’entorn metropolità, així com la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés. “Fa una setmana, li demanaven al govern de la Generalitat que hi hagués més diàleg i comunicació. I, en aquesta setmana, hi ha hagut un canvi. S’ha reconegut que la primera resolució no funcionava. I s’ha aprovat les mesures que demanaven els Ajuntaments des del primer moment”.

Malgrat tot, Colau ha afirmat que encara calen millores. La principal demanda ha estat que la Generalitat fes afectiu un reforç dels Mossos d’Esquadra a Barcelona. Una petició que s’ha fet conjuntament amb 13 alcaldes de l’àrea metropolitana que estan afectats per les noves restriccions arran de l’augment de la covid-19. L’alcaldessa ha assegurat que es necessitava aquest reforç per tal que els agents puguin ajudar que es compleixin totes aquestes resolucions. Colau ha afirmat que, paral·lelament, l’Ajuntament ha fet un esforç extraordinari amb més de 200 agents cívics que sensibilitzen i informen la normativa sanitària, però que necessiten una ajuda per tal de fer complir les noves normatives. L’alcaldessa ha recordat que els mesos d’estiu ja s’acostuma cada any a reforçar la Guàrdia Urbana.

Colau ha explicat que Buch s’ha mostrat disposat a parlar la pròxima setmana per veure com es podien fer aquests reforços. L’alcaldessa ha dit que encara no s’han parlat de xifres, però que Buch els ha explicat que hi ha una nova promoció de Mossos que ha de sortir aquest juliol i de forma prioritària ja s’ha dit que farà reforç als municipis metropolitans. A més, els ajuntaments també han demanat que s’aclareixi el règim sancionador. Colau ha explicat que creuen que s’hauria de fer com la Generalitat Valenciana, ja que aquesta setmana n’ha presentat un. Segons ha explicat l’alcaldessa, la Generalitat estaria disposada a estudiar-ho els pròxims dies.

L’oci nocturn, al punt de mira

Per altra banda, l’alcaldessa ha valorat positivament la resolució que la Generalitat va aprovar aquest divendres i que obliga bars i restaurants a tancar a les 00.00 h. Tot afirmant que aquesta mesura està “millor orientada per afrontar la problemàtica que tenim a sobre. És a la nit on s’està produint un relaxament. Estem d’acord que s’havia d’actuar en aquest àmbit”. Colau defensa que aquesta era la primera mesura que s’hauria d’haver pres.

A més, Colau ha explicat que estaven satisfets perquè la Generalitat els havia anunciat que estan oberts a modificar i revisar la primera resolució que, al seu entendre, va generar confusió i que “afecta greument sectors com la cultura i l’esport”. Una vegada més, els alcaldes han lamentat la confusió que han generat aquestes mesures. I han deixat palès que creuen que el mecanisme d’excepcions no era adient per resoldre aquesta situació.