Turisme Regne Unit

(ACN) El Regne Unit ha posat en marxa aquest diumenge una quarantena obligatòria de 14 dies per a tots els viatgers que provinguin d’Espanya. De fet, el govern britànic insta els seus ciutadans a evitar qualsevol viatge que no sigui imprescindible a la península, tot i que no diu el mateix sobre les Illes Balears i Canàries, on reconeix que les infeccions són més baixes.

La quarantena, però, s‘aplica a tots els viatgers provinents de l’Estat, inclosos els de les illes. El govern escocès va ser el primer a anunciar la mesura, per “reduir el risc de transmissió”, però també s’aplica a Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord. Aquesta quarantena se suma a les imposades per altres països com Bèlgica o Noruega, i a la recomanació de no viatjar de França.

Bèlgica, per exemple, ha prohibit els seus ciutadans visitar Lleida i Osca i qualsevol ciutadà provinent d’aquests territoris s’ha de fer obligatòriament una PCR i ha de complir una quarantena de 14 dies a l’arribar al país. Noruega ha imposat una quarantena de 10 dies als viatgers procedents d’Espanya i França ha recomanat evitar anar a Catalunya.

En el cas de Noruega, les persones que arriben al país nòrdic han de fer un aïllament, ja que el govern noruec ha exclòs Espanya dels estats europeus que considera que tenen un risc de contagi “baix”. El país actualitza aquesta informació cada 14 dies.

D’altra banda, el primer ministre francès, Jean Castex, va desaconsellar, aquest divendres, als francesos que vagin a Catalunya pels rebrots de la covid-19. El primer ministre va explicar que s’establiria una “gran vigilància” a la frontera per “protegir els ciutadans”.