Després de vuit mesos de l’inici de les obres de retirada de la coberta de fibrociment del Mercat de l’Abaceria, l’estructura ha quedat neta d’amiant. S’ha finalitzat el desmuntatge del sostre d’uralita de la nau central, que es va fer gràcies a una bombolla mòbil, dins la qual van treballar els operaris.

L’anomenada bombolla és una enorme lona que evita que les fibres d’amiant es dispersin en l’ambient i que es va decidir instal·lar després de constatar que algunes de les teules s’havien de trencar per poder-les treure. La plataforma veïnal Afectats per l’Abaceria va pressionar al consistori per aconseguir una retirada segura d’aquest material cancerigen. El confinament per la pandèmia del coronavirus va obligar a aturar temporalment les obres, que es van reprendre el mes de juny.

Més de dos anys des del trasllat dels paradistes

La retirada de la coberta del Mercat de l’Abaceria és el pas previ a la reforma de l’equipament. El 20 de juliol del 2018 els paradistes  es van traslladar a la carpa temporal del passeig de Sant Joan, de la qual s’han mostrat més que satisfets durant tot aquest temps. Segons el calendari inicial d’obres que va presentar l’Ajuntament, aquest mes d’octubre s’hauria d’haver inaugurat el nou mercat reformat, però els nombrosos retards que s’han succeït fan que ni tan sols hagin començat les obres per posar-lo al dia.