El Mercat de l’Abaceria és l’últim gran mercat de la ciutat pendent d’actualitzar. Això està a punt de canviar. Aquesta tardor començaran els treballs per a la remodelació integral de l’equipament. El primer pas és el trasllat, el 19 de juliol, a la carpa provisional del passeig de Sant Joan. Els paradistes viuen els últims dies a l’Abaceria actual amb la il·lusió de la inauguració de la carpa, el dissabte 21 de juliol.

El gruix del trasllat de les parades serà la setmana vinent

Alguns paradistes ja han començat a recollir i fer endreça pel trasllat imminent. Tot i això, la majoria, amb el producte fresc, no ho faran fins a la setmana vinent, quan les neveres i les càmeres ja estiguin en marxa.

Una de les millores que creuen que serà més notable serà l’aire condicionat. De fet, denuncien que la situació actual a l’equipament és insostenible. Per això, el secretari del Mercat de l’Abaceria, Pascal Oberti, explica que en aquestes últimes setmanes han tancat uns sis concessionaris. “Aquí al mercat ens estem quedant en quadre i, per això, hem de marxar ràpidament ja a la carpa. […] Hem de fer el canvi perquè si no aquí, a l’agost, no hauria quedat ningú”, explica.

Per ara, el mercat continua l’activitat amb normalitat, tot i que amb il·lusió per la carpa. Algunes parades, però, no continuaran; d’altres ho faran en un altre local. És el cas de la parada de Mercè Ballart, fruitera. Explica que no pot assumir les despeses d’una parada a la nova ubicació. Tot i això, assegura que al setembre continuarà l’activitat en un altre indret.

56 comerços a la carpa nova del Mercat de l’Abaceria

L’Abaceria, amb 125 anys d’història, farà una parada per la reforma. Mentrestant, els paradistes esperen que la carpa del passeig de Sant Joan sigui un èxit. S’hi traslladaran 56 comerços. A banda de la carpa hi haurà un altell on es faran activitats veïnals i culturals.