El conseller d’Educació, Josep Bargalló, assegura que no ha fet cap sol·licitud oficial a l’Ajuntament de Barcelona perquè es reservin vagons del metro per a grups bombolla escolars. En una roda de premsa, on també hi era l’alcaldessa Ada Colau, el conseller ha negat el que va avançar en una piulada aquest dimarts la plataforma Tornem a les Escoles. Segons Tornem a les Escoles, Bargalló els va explicar personalment en una reunió que havia fet aquesta petició al consistori.

El conseller ha explicat que aquesta possibilitat va sorgir en una de les reunió amb la direcció d’una escola de Sants que li va comentar que aquest curs escolar potser no podrien portar els alumnes a Montjuïc com acostumaven, per culpa de les mesures de seguretat del coronavirus. A partir d’aquí, Bargalló va “reflexionar en veu alta” en diverses ocasions sobre si el transport públic podria ser una solució per “treure l’alumnat del ciment”. Tot i això, assegura que en cap cas s’han fet “cap petició formal per escrit”. “Si algun centre ens ho demana, ho haurem d’estudiar”, ha assegurat.

De la seva banda, Colau ha explicat que dins la comissió mixta entre Generalitat i Ajuntament sobre la pandèmia, hi ha un grup de treball específic sobre escoles. “Qualsevol proposta que s’hi fes es valoraria amb discreció”, ha apuntat l’alcaldessa. De moment, però, cap centre ho ha sol·licitat.